Go Ahead wint overtuigend van Emmen, Edvardsen de grote man in Deventer

18-09-2022 14:10

Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst met 2-0 gewonnen van FC Emmen. Oliver Edvardsen scoorde tweemaal voor de ploeg uit Deventer.

Go Ahead begon voortvarend aan het duel met Emmen. De ploeg van René Hake zocht nadrukkelijk de aanval. Nadat de Eagles in de 31e minuut al een gigantische kans kreeg op de 1-0 via Lidberg, was het Edvardsen die zijn ploeg in de 32e minuut op voorsprong bracht. De middenvelder annex aanvaller werd knap vrijgespeeld door Willumsson, waarne hij de bal vakkundig over Emmen-keeper Oelschlägel lobte.

In de tweede helft gingen de Eagles vrolijk door met aanvallen. Al na twintig seconden konden de Deventenaren op 2-0 komen via Kuipers, maar Oelschlägel kon redding brengen. In de 57e minuut was het alsnog raak in de Adelaarshorst. Weer was het Edvardsen met een knappe goal. De Noor kwam goed voor zijn man bij een voorzet van Deijl, waarna hij vrij kon binnentikken. Daarmee bepaalde hij de eindstand, want de 3-0 van Sow in de slotfase werd afgekeurd door een overtreding vande aanvaller.

Go Ahead klimt door de overwinning naar de dertiende plek. FC Emmen draagt nu de rode lantaarn in de Eredivisie