Nieuws

Verdonk aast op basisplek: 'Als ik goed blijf spelen, kan de trainer niet anders'

Verdonk aast op basisplek: 'Als ik goed blijf spelen, kan de trainer niet anders'

16-09-2022 07:48 Laatste update: 08:05

Calvin Verdonk mag zich de komende tijd bewijzen bij NEC Nijmegen en hoopt de geblesseerde Joris Kramer goed te kunnen vervangen. De voormalig jeugdinternational is inmiddels 25 jaar oud en hoopt op meer speeltijd. 

Verdonk vertelt in gesprek met De Gelderlander over de komende periode bij NEC. "Ik ben met mijn 25 jaar op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen. De technisch directeur en de trainer hebben mij natuurlijk niet beloofd dat ik dat hier bij NEC ga doen, maar ze spraken wel veel vertrouwen in me uit", stelt Verdonk. "Ik weet dat als ik goed train en het niveau haal wat ik kan halen, de kans aanwezig is dat ik een basisplaats verover."

De verdediger speelde wegens blessures van zijn teamgenoten al tegen sc Heerenveen en Fortuna Sittard. De komende weken mag Verdonk het centraal achterin laten zien vanwege de blessure van Joris Kramer. "Ik moet deze kans met beide handen aangrijpen", zegt Verdonk. "Als ik de komende weken goed speel en we winnen, dan kan de trainer moeilijk wisselen, denk ik. Als ik het niveau vasthoud van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, dan hoor ik gewoon te spelen", besluit de verdediger. Momenteel staat NEC op de tiende plaats in de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!