Nieuws

PSV'er Saibari ontvangt belletjes van bondscoaches: 'Heb mijn keuze al gemaakt'

PSV'er Saibari ontvangt belletjes van bondscoaches: 'Heb mijn keuze al gemaakt'

15-09-2022 08:35

De bondscoaches van België en Marokko zijn erg gecharmeerd van Ismael Saibari. De Marokkaanse Belg maakt een stormachtige ontwikkeling door en hoopt op korte termijn zijn debuut te maken voor de nationale ploeg van Marokko.

"Ik heb Marokkaanse ouders en ben geboren in Spanje. Op mijn zesde verhuisden we naar België en nu speel ik in Nederland, om het nog wat internationaler te maken", zegt Saibari, die onlangs een telefoontje kreeg van Roberto Martínez, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De bondscoach van België wilde weten hoe de talentvolle PSV'er over een interlandcarrière bij België dacht. "Ik vond het geweldig dat zo'n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt."

Saibari heeft zijn keuze dus al gemaakt. "Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor het WK, maar ga nu bij de beloften (onder 23, red.) spelen. Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt", aldus de PSV'er. "Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en daar geboren. Mijn hele familie woont er nog. Ik had misschien in de toekomst ook nog voor Spanje kunnen kiezen, maar heb daar de afgelopen periode niks van gehoord."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!