Reactie

De Wit over samenwerking met gelegenheidsspits: 'Dat moet nog groeien, ja'

De Wit over samenwerking met gelegenheidsspits: 'Dat moet nog groeien, ja'

04-09-2022 22:14

AZ won zondag de uitwedstrijd tegen FC Emmen overtuigend met 0-3. Doelpuntenmaker Dani de Wit gaat in op de samenwerking met Jens Odgaard, die als vervanger van de geblesseerde Vangelis Pavlidis als diepste aanvaller startte.

De aanvallende middenvelder stelt dat de Alkmaarders in het eerste kwartier 'zoekende' waren. "Dat werd beter na twintig minuten", blikt De Wit terug in gesprek met AZ TV. "Dan helpt het dat Jens binnenschiet. Vervolgens maken we ook al snel de 2-0. De keeper liet de bal los en ik zat er snel bij. Dat is lekker. Dan maak je voor rust nog de derde en toen wisten we wel dat het klaar is."

De samenwerking met collega Odgaard - deze zomer gearriveerd bij AZ - moet nog 'groeien'. "Ik speel inmiddels heel veel wedstrijden met Pavlidis samen en dan leer je elkaars looplijnen steeds beter kennen. Dat was de eerste wedstrijden ook nog zoeken. Met een goede speler als Jens valt lekker samen te werken. Er zijn nog stappen die we samen moeten zetten. Vandaag allebei een goal en daar gaat het uiteindelijk om", aldus De Wit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!