Transfernieuws

FC Groningen neemt afscheid: aanvaller vertrekt naar landskampioen van Cyprus

FC Groningen neemt afscheid: aanvaller vertrekt naar landskampioen van Cyprus

01-09-2022 19:09

FC Groningen neemt afscheid van Patrick Joosten. De aanvaller vertrekt naar Apollon FC, de landskampioen van Cyprus. Beide clubs hebben een principeakkoord bereikt en alleen een medische keuring kan nog een streep door de transfer zetten. 

Dat bevestigen beide clubs via de officiële kanalen. Joosten was tot nu toe actief voor NEC Nijmegen, FC Utrecht, VVV-Venlo, Groningen en SC Cambuur. De verwachting is dat Joosten zich donderdagavond in Cyprus meldt en vervolgens de medische keuring zal ondergaan. Het contract van Joosten liep tot medio 2023 door bij Groningen. Joosten was het afgelopen seizoen actief voor Cambuur en keerde onlangs terug van zijn huurperiode. 

Voor Groningen is het niet de eerste aanvaller die vertrekt. Jorgen Strand Larsen vertrekt eveneens en gaat aan de slag bij Celta de Vigo. De Spaanse club heeft elf miljoen euro over voor de spits, voor FC Groningen een recordbedrag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!