Transfernieuws

Ajax heeft middenvelder binnen: Grillitsch tekent voor een jaar in Amsterdam

Ajax heeft middenvelder binnen: Grillitsch tekent voor een jaar in Amsterdam

01-09-2022 17:03 Laatste update: 17:16

Ajax heeft Florian Grillitsch vastgelegd. De verdedigende middenvelder was na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim transfervrij en tekent voor één seizoen in Amsterdam met een optie voor nog twee jaar.

Ajax-trainer Alfred Schreuder kent Grillitsch nog vanuit hun gezamenlijke tijd bij Hoffenheim. De middenvelder kwam daar tot 151 duels in vijf seizoenen. Grillitsch stond ook lang op het lijstje van Feyenoord, maar tekent nu in Amsterdam. Vanwege zijn transfervrije status was er geen haast geboden bij de deal en dus wordt de Oostenrijker een dag na de deadine van de transfermarkt alsnog gepresenteerd.

De komst van Grillitsch zal niks veranderen aan de situatie rondom Edson Álvarez. De Mexicaans international wil graag vertrekken naar Chelsea, maar Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn niet van plan om mee te werken. Met Mohammed Kudus beschikt Ajax over nog een middenvelder die graag wil vertrekken, maar ook hij mag niet weg uit Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!