Transfernieuws

'De Turkse enclave breidt zich mogelijk uit: Özyakup moet naar Fortuna komen'

'De Turkse enclave breidt zich mogelijk uit: Özyakup moet naar Fortuna komen'

01-09-2022 11:55

Fortuna Sittard is druk bezig met het aantrekken van Oguzhan Özyakup, meldt VoetbalPrimeur. De Turkse middenvelder vertrok pas geleden bij Besiktas en is daarom transfervrij.

De 29-jarige Özyakup kwam de laatste twee seizoenen niet al te veel in actie. De Turk speelde slechts 32 wedstrijden, maar zou wordt alsnog van grote waarde geschat voor Fortuna. Dat de middenvelder op de radar is verschenen in Sittard, komt niet geheel als een verrassing. Door de Turkse invloeden die zijn intrede hebben gedaan, zijn de lijntjes met dergelijke spelers wat korter.

Özyakup kennen we in Nederland nog van zijn periode bij Feyenoord. De middenvelder werd een half jaar uitgeleend aan de Rotterdammers door Besiktas. Ondanks zijn stormachtige start door binnen de minuut te scoren tegen FC Emmen, kwam hij daarna niet veel meer in actie door een blessure.

Fortuna gaat er nu alles aan doen om de felle middenvelder te overtuigen om voor hen te kiezen. Volgens VP zou de speler geïnteresseerd zijn, maar van een deal is nog zeker geen sprake. Eerder kwamen Vasilios Sourlis, Ivor Pandur, Cole Bassett, Michael Verrips, Remy Vita, Bob van der Hoek, Ivo Pinto, Dogan Erdogan, Burak Yilmaz, Inigo Cordoba, Rodrigo Guth en Umaro Embalo al naar de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!