Dit zijn de elf genomineerden voor de Speler van het Jaar-award

Dit zijn de elf genomineerden voor de Speler van het Jaar-award

22 november - 23:10 Laatste update: 22 november - 23:10
Champions League 0 Reacties

De FIFA heeft bekendgemaakt welke elf voetballers meedingen naar de prijs voor Speler van het Jaar. Onder de genomineerden zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo terug te vinden. Bij de vrouwen is Vivianne Miedema de enige Nederlandse kanshebber voor de prijs.

De doelpuntendrift bij zowel Arsenal als bij het Nederlands elftal maakt van Miedema een serieuze kandidaat voor de uitverkiezing tot Speler van het Jaar. Op de Olympische Spelen in Tokyo zette Miedema een record neer door maar liefst acht keer te scoren in de groepsfase van het toernooi. Dit seizoen bij The Gunners staat de teller voor de Nederlandse spits op achttien treffers in negentien wedstrijden.

België heeft één genomineerde: Manchester City-ster Kevin De Bruyne. Frankrijk is met Karim Benzema, Kylian Mbappé en N'Golo Kanté hofleverancier. Chelsea levert naast de kleine middenvelder uit Frankrijk nog een kandidaat: Europees kampioen Jorginho staat ook op de lijst.

Ook Robert Lewandowski is genomineerd. De 33-jarige Pool, die vorig jaar de verkiezing won, scoorde afgelopen seizoen maar liefst 41 keer in de Bundesliga. Daarmee schoot de wereldspits het legendarische record van Gerd Müller uit de boeken.

Tot en met tien december kan via de website van wereldvoetbalbond FIFA gestemd worden. Op 17 januari wordt vervolgens de winnaar bekendgemaakt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie