Spurs morst punten tegen West Ham, Liverpool wint in 98ste (!) minuut

31-08-2022 22:58

Tottenham Hotspur heeft gelijkgespeeld in eigen huis, waar Liverpool een extreem late overwinning heeft geboekt. The Spurs kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij West Ham United, waar The Reds in de ultieme slotfase een 2-1 zege bewerkstelligde. Fábio Carvalho was het goudhaantje.

Tottenham Hotspur - West Ham United 1-1

Bij West Ham United vond aankoop Thilo Kehrer - overgekomen van Paris Saint-Germain - zich direct terug in de basis. De Duitser beleefde een ongelukkig debuut, want met een eigen goal zorgde hij voor de voorsprong van Tottenham Hotspur. Na de theepauze was het de Tsjech Tomas Soucek die de score in evenwicht bracht. Alhoewel de mogelijkheden én het balbezit vooral bij de thuisploeg lag, wist de ploeg van manager Antonio Conte het overwicht op het veld niet in de score uit te drukken: 1-1.

Liverpool - Newcastle United 2-1

Bij The Magpies waren alle ogen gericht op recordaankoop Alexander Isak. De Zweed werd eerder deze week voor zeventig miljoen euro gekocht van Real Sociedad. Voor Isak werd het een debuut om nooit te vergeten. In de 38ste minuut opende hij de score. Joe Gomez hief buitenspel op en de international toonde zich ijskoud oog in oog met Alisson: 0-1.

Gesteund door het thuispubliek op Anfield ging Liverpool in de achtervolging. Afgelopen weekend werd AFC Bournemouth nog met 9-0 vernederd. The Reds waren heer en meester, waar Newcastle United op de counter loerde. Op aangeven van Mohamed Salah tekende Roberto Firmino de gelijkmaker aan. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd trok Liverpool tóch nog aan het langste eind. In de 98ste (!) minuut van de wedstrijd scoorde Carvalho uit een corner en zorgde hij daarmee voor drie broodnodige punten voor de topclub.