Weghorst weer blij: 'Van Bommel en Wolfsburg pasten niet bij elkaar'

Weghorst weer blij: 'Van Bommel en Wolfsburg pasten niet bij elkaar'

21 november - 13:18 Laatste update: 15:30
0 Reacties

Wout Weghorst heeft zich in een gesprek met BILD uitgesproken over het ontslag van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. Onder leiding van de nieuwe trainer Florian Kohfeldt voelt de Nederlander zich op zijn gemak. 

Van Bommel startte het seizoen nog goed met drie overwinningen op rij in de Bundesliga, daarna kwam de klad erin. De Nederlandse oefenmeester werd op 24 oktober ontslagen, na een dramatische reeks waarin Wolfsburg acht duels zonder overwinning bleef. In de periode onder Van Bommel schipperde Weghorst tussen bank en basis. 

De Nederlander, zaterdag nog tweemaal trefzeker bij Arminia Bielefeld (2-2), is onder Kohfelt weer verzekerd van een basisplaats. "Met de nieuwe coach zijn de dingen heel anders, van de manier waarop hij is en de manier waarop hij over voetbal denkt. Ik denk dat het ons als team heel goed afgaat," zegt Weghorst tegen BILD. "Hij past heel goed." 

Op diplomatieke wijze vervolgt de 29-jarige international dat Van Bommel 'zijn eigen kwaliteiten, zijn eigen gedachten en zijn eigen passies' heeft. Daarna wordt hij concreter: "Het klikte niet tussen Van Bommel en Wolfsburg."

Sinds de komst van Kohfeldt verzamelden Die Wölfe zeven punten uit drie duels in de Bundesliga. Tussendoor werd de ongeslagen status behouden door met 2-1 van Red Bull Salzburg te winnen in de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie