Jan de Jong niet onder de indruk van uitspraken minister Grapperhaus

Jan de Jong niet onder de indruk van uitspraken minister Grapperhaus

21 november - 13:00 Laatste update: 13:44
Eredivisie 0 Reacties

Jan de Jong heeft bij Goedemorgen Eredivisie gereageerd op uitspraken van minister Ferdinand Grapperhaus in een interview met het Algemeen Dagblad. Daarin stelt de minister van Veiligheid en Justitie dat clubs punten in aftrek kunnen krijgen, wanneer supporters zich misdragen.

De Jong, directeur Eredivisie CV, reageert. "De minister gaat in dit land over heel veel, maar daar gaat hij juist net niet over", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Volgens de bestuurder gaat Grapperhaus hier zijn rol als minister te buiten. "Er is onafhankelijk tuchtrechtspraak in het voetbal en die bepalen uiteindelijke de sanctie."

In een twaalf pagina's lange brief over dit onderwerp aan de Tweede Kamer, heeft Grapperhaus niet gerept over een mogelijke puntenaftrek als sanctie voor clubs bij ongeregeldheden onder supporters. Volgens De Jong is dat logisch te verklaren 'omdat de politiek daar niet over gaat'.

De voormalig Feyenoord-directeur vervolgt zijn relaas door te stellen dat Grapperhaus hier een 'vrijblijvende opmerking maakt die goed scoort' en dat het 'gelukkig is dat het voetbal zelf over sancties voor clubs gaat'. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie