Nieuws

FC Utrecht volgt voorbeeld topclubs op en stelt Gilissen aan als technisch manager

FC Utrecht volgt voorbeeld topclubs op en stelt Gilissen aan als technisch manager

18-08-2022 18:11 Laatste update: 18:41

Tim Gilissen is de nieuwe technisch manager van FC Utrecht. De voormalig technisch directeur van Heracles Almelo gaat zich in de Domstad bezighouden met de ontwikkeling en vormgeving van het technisch proces rondom Jong FC Utrecht en de Academie.

Dat meldt de club donderdagmiddag via de officiële kanalen. Gilissen tekent een contract voor drie seizoenen bij Utrecht. De Domstedelingen volgen hiermee het voorbeeld op van Ajax en PSV. Bij deze Nederlandse topclubs werd in het verleden al een tweede technische man aangesteld om alle zaken zo goed mogelijk te laten verlopen. Gerry Hamstra mocht een tijdje geleden meekijken met Marc Overmars, terwijl Jan Vennegoor of Hesselink als rechterhand van John de Jong fungeerde.

Technisch directeur Jordy Zuidam is erg verheugd met de komst van Gilissen. "Sinds enige tijd leefde de wens om de structuur op het vlak van de voetbaltechnische zaken te veranderen, om zodoende meer focus op de diverse onderdelen aan te kunnen brengen, passend bij het beleid van de organisatie. We hebben uitgebreid de tijd genomen om gesprekken te voeren met Tim. Tijdens die gesprekken raakte Tim overtuigd van de club en deze rol, en wij van zijn kwaliteiten", stelt Zuidam op de clubsite. 

Gilissen kijkt uit naar deze mooie uitdaging. "De ervaring en kennis die ik de voorbije jaren heb opgedaan in Breda en Almelo kan ik in de praktijk brengen in deze nieuwe en uitdagende functie bij FC Utrecht, die me ook weer uitdaagt mezelf verder te ontwikkelen", aldus de technisch manager. "FC Utrecht is ambitieus en volop in beweging en ik heb er zin in om vanuit mijn professionaliteit en functie een bijdrage te leveren aan die ontwikkeling."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!