Nieuws

'Sangaré maakt geweldige indruk op Britse pers, ademloze avond op Ibrox'

'Sangaré maakt geweldige indruk op Britse pers, ademloze avond op Ibrox'

17-08-2022 08:57

De Britse kranten zagen een 'ademloze avond' zich voltrekken op Ibrox tijdens Rangers FC - PSV (2-2). De media zijn unaniem: de return ligt nog volledig open en vooral de thuisploeg mag PSV-doelman Walter Benítez dankbaar zijn voor zijn blunder die de 2-1 veroorzaakte.

'De blunder van de keeper, de ongelofelijke missers en de prachtige goals, het kwam allemaal samen op een ademloze avond Europees voetbal op Ibrox', vat The Scotsman de avond samen. 'De overtuiging dat Rangers kan zegevieren blijft. Al eindigde het met frustratie vermengd met hoop', doelt het dagblad op de late gelijkmaker van Armando Obispo.

De BBC verwacht dat de zorgen voor manager Giovanni van Bronckhorst zullen toenemen. 'Tweemaal gaf zijn ploeg een vermijdbare goal weg uit een corner. PSV beschikt over veel lengte, maar die treffers hadden op basis van routine voorkomen kunnen worden. Rangers moet volgende week veel strenger weerstand bieden.'

'De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft veel werk te verzetten om het komend seizoen opnieuw hun aanhang in de Champions League te horen, nadat ze in de heenwedstrijd van de play-off op remise werden gehouden', stelt The Herald. Na 'aanhoudende PSV-druk' kwam de wedstrijd tot leven. Uiteindelijk mocht Rangers FC zich volgens de krant gelukkig prijzen met een gelijkspel dankzij een 'schokkende' fout van Walter Benítez.

Sky Sports was bijzonder onder de indruk van het optreden van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan werd beoordeeld met een 9 voor zijn sterke spel. De Argentijnse PSV-doelman moest genoegen nemen met een 4. 'Het werd een absolute nachtmerrie voor Benítez. Zijn blunder zorgde bij PSV voor ongeloof, maar bij Rangers voor euforie.' Het medium was eveneens te spreken over het optreden van Jordan Teze en Cody Gako die beiden met een 7 werden beoordeeld.

Kwaliteitskrant The Guardian zag een middelmatige pot voetbal op de mat worden gelegd in Ibrox. 'PSV was aanvallend net zo gevaarlijk als Rangers, maar ook even kwetsbaar in de achterhoede. De manier waarop de Eindhovenaren omgingen met de ongekende flater van Benítez maakt indruk op het nieuwsblad. 'De eigen vastberadenheid van PSV bleef bewonderenswaardig onaangetast.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!