Nieuws

'Veelbelovende spits van Jong PSV bijna fit na maandenlange kniekwetsuur'

'Veelbelovende spits van Jong PSV bijna fit na maandenlange kniekwetsuur'

15-08-2022 08:52

Fodé Fofana kan volgende maand waarschijnlijk zijn rentree maken bij Jong PSV. De spits kampt al maanden met een zware knieblessure, maar is goed onderweg om weer speeltijd op te kunnen doen. 

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Fofana raakte in februari geblesseerd aan zijn knie en is sindsdien aan het herstellen. De spits speelde daarvoor zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en wist vier keer het net te vinden. Het seizoen daarvoor kwam Fofana in negentien wedstrijden tot acht treffers en drie assists. 

Fofana geldt als een groot talent in Eindhoven en mocht ook al ruiken aan het eerste elftal, met invalbeurten in de KNVB Beker en Champions League. De spits, die geboren is in Groningen, ligt tot 2025 vast in de lichtstad.  Toen Fodana geblesseerd raakte, was Ruud van Nistelrooij nog hoofdtrainer van Jong PSV. In het duel met Jong FC Utrecht ging het mis voor Fofana. "Het was een slachtveld vandaag en ik vond dat dat ook met de knollentuin te maken had", zei de trainer tegen ESPN over de grasmat op De Herdgang. "Ik kan het geen veld noemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!