Nieuws

Wijndal op zijn gemak in Amsterdam: 'Hier lang op gewacht, nu hopen op WK-plek'

Wijndal op zijn gemak in Amsterdam: 'Hier lang op gewacht, nu hopen op WK-plek'

12-08-2022 20:13 Laatste update: 20:25

Owen Wijndal zit op zijn plek in Amsterdam. De linksback verruilde onlangs AZ voor Ajax en heeft het naar zijn zin in de hoofdstad. De doelen van de back zijn duidelijk: veel minuten maken en in november mee naar het WK in Qatar. 

Wijndal ging met Ajax in gesprek op de clubsite en sprak zijn ambities uit. "Ik heb hier lang op gewacht en ben hartstikke blij om hier te zijn. Ik kan niet wachten om veel wedstrijden voor deze club te spelen", stelt de linksback. "Veel spelen en meegaan naar het WK. Daarnaast wil ik, samen met het team, natuurlijk kampioen worden, de beker winnen en ver komen in de UEFA Champions League."

De verdediger stond lange tijd op de radar van de Amsterdammers, maar de onderhandelingen verliepen stroef. Zelfs wanneer de deal zo goed als beklonken leek, gooide het listige papierwerk tussen de twee clubs tijdelijk roet in het eten. "Het is wat ik had verwacht: een hoog niveau en een leuke groep", zegt Wijndal nu hij eindelijk inde hoofdstad speelt. "Ik trek veel op met Jurriën Timber, Devyne Rensch, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en ook Steven Berghuis kende ik al van Oranje. Naci Ünüvar en Kenneth Taylor komen bij mij uit de buurt. Ze hebben me goed geholpen met de basisregels en tactische dingen. Ik heb me vrij snel aangepast", besluit Wijndal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!