Nieuws

Dallinga over transfer naar Ligue 1: 'Toen ze promoveerden, raakte ik overtuigd'

Dallinga over transfer naar Ligue 1: 'Toen ze promoveerden, raakte ik overtuigd'

11-08-2022 07:20
1

Thijs Dallinga beleefde afgelopen weekend een droomdebuut bij zijn nieuwe club Toulouse. De voormalig aanvalsleider van Excelsior scoorde in zijn eerste wedstrijd in de Ligue 1 en is zo trots als een pauw.

"Als spits kan het qua debuut denk ik niet veel beter", steekt Dallinga van wal in gesrpek met het Algemeen Dagblad. Toulouse speelde dankzij een treffer van de Nederlandse spits met 1-1 gelijk tegen OGC Nice, één van de sterkere ploegen in de Ligue 1. "Zo snel mogelijk je eerste goal maken, dat is wat je wil. Ik ben blij dat ik meteen van waarde ben geweest."

Dallinga wist al vrij snel dat hij deze zomer de overstap van Excelsior naar Toulouse wilde maken. De Kralingers ontvingen 2,5 miljoen euro voor de 21-jarige spits. "Toen ze promoveerden, raakte ik overtuigd. Dat was wel een must voor mij. Uiteindelijk wilde ik het allemaal zo snel mogelijk afronden, zodat ik vroeg in de voorbereiding kon aansluiten. Ik had nog wel kunnen wachten en clubs misschien tegen elkaar uit kunnen spelen, maar dat wilde ik niet. Dit is voor mij de beste stap", aldus Dallinga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!