Nieuws

Simons vol vertrouwen: 'Dan gaat alles gewoon goed komen tegen Monaco'

Simons vol vertrouwen: 'Dan gaat alles gewoon goed komen tegen Monaco'

9 augustus - 09:36
0

Xavi Simons heeft vertrouwen in een goede afloop tegen AS Monaco. De talentvolle middenvelder speelde een aantal seizoenen in Frankrijk en kent de kwaliteiten van de Monegasken.

"Het is een heel fysiek team. Ze hebben ook kwaliteit, 1-tegen-1 spelers", zegt Simons in gesprek met Voetbal International. De negentienjarige middenvelder denkt desondanks dat PSV beter is. "Maar ik denk dat wij als team gewoon naar ons moeten kijken. Dan gaat alles gewoon goed komen."

Simons stond afgelopen zaterdag tijdens het eerste competitieduel van PSV met FC Emmen in de basisopstelling, maar zal dinsdag hoogstwaarschijnlijk genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De talentvolle middenvelder spreekt liever niet van een concurrentiestrijd. "Ik voel het ook niet zo. Iedereen wil gewoon spelen, gewoon genieten. Uiteindelijk zijn we een team en moeten we allemaal vechten voor een plek", zegt hij.

De kersverse PSV'er maakte deze zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar Eindhoven. Simons deed in Parijs al veel ervaring op door te trainen met de grootste sterren, maar hij weet ook dat hij nog veel stappen moet maken op een absolute topper te worden. "Ik ben een jonge speler, ik heb nog een hele carrière voor me. Ik moet sowieso nog veel verbeteren. Dat weet ik ook. Ik ben niet perfect. Ik moet er elke dag aan werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie