Nieuws

'Ik denk dat ze daar in staat zijn om Depay uit de hoge hoed te toveren'

'Ik denk dat ze daar in staat zijn om Depay uit de hoge hoed te toveren'

06-08-2022 14:32 Laatste update: 14:39

Aad de mos is overtuigd van het kampioenschap van Ajax maar ziet ook kansen bij PSV. Ook Ronald de Boer en Mario been zien Ajax als Favoriet. De Mos ziet wel een outsider als vervanger mocht Cody Gakpo vertrekken.  

In gesprek met de Telegraaf vertelt de Mos over zijn titelfavoriet. "Bij Ajax kunnen ze het beste met de druk omgaan. PSV moet hetzelfde aantal duels afwerken als Ajax. Ik moet nog zien dat ze daar constant op niveau kunnen presteren en heb mijn twijfels bij de selectie. Is die wel zo goed als iedereen denkt,. De oud trainer van PSV en Ajax sluit niet uit dat de absolute sterspeler van zowel de Eindhovenaren als de Amsterdammers nog vertrekt. Zowel Anthony als Gakpo staan op de radar van internationale topclubs. “In het geval van Gakpo zal dat mogelijk pas na de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zijn”, zegt hij. "Een vertrek van Gakpo hoeft voor PSV niet eens een ramp te zijn. Ik denk dat ze daar in staat zijn om Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren als vervanger."

Mario Been ziet Ajax als favoriet door de financiële mogelijkheden. "Dat hebben ze zelf gecreëerd en dat is erg knap." De Boer verwacht ook dat Ajax zich weer tot kampioen kroont maar ziet wel dat PSV dichterbij is gekomen. De oud-international verwacht dat Joey Veerman zijn team op sleeptouw gaat nemen. "Ik zei deze week wat gekscherend op Twitter ’Joey in Oranje’, omdat ik genoot van hem. Hoe hij speelt, met het uitstellen van passes en dan in één keer die splijtende pass… Ik verwacht dat we veel mooie dingen van hem gaan zien. Dat hij écht zijn stempel gaat drukken op PSV, zoals tegen Monaco met Sangaré."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!