Nieuws

Van Wonderen geeft keepers duidelijkheid: Noppert wint concurrentiestrijd

Van Wonderen geeft keepers duidelijkheid: Noppert wint concurrentiestrijd

29-07-2022 15:52 Laatste update: 15:53

Andries Noppert begint komend seizoen onder de lat in Friesland, maakt sc Heerenveen bekend. De 28-jarige sluitpost heeft volgens trainer Kees van Wonderen de concurrentiestrijd onder de lat gewonnen van Xavier Mous.

Noppert maakte deze zomer transfervrij de overstap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen. De boomlange sluitpost staat de komende twee seizoen onder contract in Friesland. Heerenveen maakte via de clubkanalen bekend dat Noppert komend seizoen de eerste keeper wordt. Xavier Mous en Jan Bekkema zullen komend seizoen als respectievelijk tweede en derde keeper fungeren in Friesland.

"Ik ben blij dat we met Andries en Xavier twee doelmannen met Eredivisie-ervaring hebben. Ze hebben in de afgelopen weken allebei goede dingen laten zien. Hoewel het niveau dicht bij elkaar ligt, heeft Andries de concurrentiestrijd nu op punten gewonnen", verklaart Van Wonderen zijn keuze op de clubsite.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Noppert komend seizoen onder de lat zou staan in Friesland. De oefenmeester van de Friezen wilde de 2.03 meter lange keeper namelijk graag meenemen uit Deventer, waar hij afgelopen seizoen aan het roer stond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!