Nieuws

De Mos kritisch op Ajax-backs: 'Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug'

De Mos kritisch op Ajax-backs: 'Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug'

29-07-2022 11:39

Aad de Mos verwacht dat Ajax komende zaterdag beslag gaat leggen op de Johan Cruijff Schaal. Volgens de voormalig oefenmeester van beide clubs heeft dit alles te maken met het feit dat PSV drie dagen later een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League speelt tegen AS Monaco.

"Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn altijd afhankelijk van wie de eerste goal maakt", vertelt De Mos in gesprek met Algemeen Dagblad. "Als Ajax voor komt, moet PSV ruimtes achter de verdediging weggeven en dan kan het zomaar 5-0 voor Ajax worden. Maar als PSV net als vorig jaar op de counter speelt en de 1-0 maakt, kan het net zo lopen als vorig jaar."

De Mos voorspelt dat PSV zich zal laten inzakken en gevaarlijk hoopt te zijn uit de counter. "PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend. Tegen Bielefeld wel, omdat ze daar verwachtten beter te zijn, maar toen lagen er direct vier in. Dus ik ben benieuwd naar de zwakheden van beide teams. Bij Ajax is de verdediging ook nog niet 'je van het'. Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug en de snelheid in het centrum is niet geweldig."

De voormalig oefenmeester verwacht desondanks dat Ajax wel zal winnen van PSV. "Ook omdat PSV met het hoofd bij Monaco zit. Van Nistelrooij zal uit voorzorg eerder spelers wisselen, al is het ook belangrijk dat PSV wedstrijdhardheid krijgt in aanloop naar dinsdag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!