Nieuws

Frenkie-soap duurt voort: 'We moeten allemaal een bijdrage leveren'

Frenkie-soap duurt voort: 'We moeten allemaal een bijdrage leveren'

29-07-2022 10:30
2

Joan Laporta heeft zich wederom uitgelaten over de huidige situatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De voorzitter van de Catalaanse grootmacht wil de Oranje-international graag behouden, maar erkent dat het salaris van de ex-Ajacied zwaar op de kosten drukt.

"Hij wil blijven en we willen dat hij blijft", vertelt Laporta in de Verenigde Staten over Frenkie de Jong. "Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen. We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven."

Deze transferzomer haalden de Catalanen al wel Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen naar Barcelona. Deze transfers konden gerealiseerd worden door de verkoop van een deel van de tv-rechten voor een bedrag van zo'n half miljard euro. Om deze spelers officieel in te kunnen schrijven, zal Barcelona nog wel de salariskosten moeten verlagen. Hierdoor wordt er extra druk gelegd op De Jong, die nog een contract tot medio 2026 heeft in Camp Nou.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!