Nieuws

Verbeek lovend: Wijnaldum is de juiste man als je iets wilt winnen

Verbeek lovend: "Wijnaldum is de juiste man als je iets wilt winnen"

26-07-2022 17:24

Gertjan Verbeek heeft zich tegenover La Gazzetta dello Sport lovend uitgelaten over Georginio Wijnaldum. De trainer maakte de middenvelder van Paris Saint-Germain mee bij Feyenoord en denkt dat hij een goede aanwinst zou zijn voor AS Roma.

De club van José Mourinho wordt al een tijdje in verband gebracht met Wijnaldum, die bij PSG op een zijspoor is geraakt. Verbeek krijgt van de Italiaanse krant de vraag wat hem het meest is bijgebleven aan de middenvelder. "De glimlach. Hij was heel jong en kwam altijd een half uur eerder naar de training, met koptelefoon op zijn oren en een goed humeur. Deze man heeft passie, dacht ik."

"Soms werden zijn teamgenoten boos omdat hij zichzelf nooit spaarde in de wedstrijd", vervolgt Verbeek. "Het ging hard, dat is het. Zoiets is niet voor iedereen weggelegd. Het zou een grote klap zijn voor Mourinho. Voor hem zouden onder meer de spelers zich allemaal in het vuur werpen. Wijnaldum is de juiste man als je iets wilt winnen."

De oud-trainer van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en AZ denkt dat Wijnaldum en AS Roma wel een goede match zou zijn. "Moeilijk te zeggen, maar waarom niet? De winnaars helpen immers mee om te winnen, en met Liverpool won hij de Champions League. Ik zie hem wel samen spelen met Pellegrini en Abraham."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!