Nieuws

Bosz speelde belangrijke rol voor keuze van Tagliafico: 'Stijl past goed bij mij'

Bosz speelde belangrijke rol voor keuze van Tagliafico: 'Stijl past goed bij mij'

25-07-2022 15:03 Laatste update: 15:06

Nicolas Tagliafico heeft van zich laten horen via de website van Olympique Lyon. De transfer van de Argentijnse linksback van Ajax naar de Fransen werd zaterdag wereldkundig gemaakt. Tagliafico is blij met zijn overstap en geeft aan uit te kijken naar 'verandering'.

Na 4,5 jaar in Amsterdam besloot Lyon 4,2 miljoen euro neer te tellen voor de international van Argentinië. "De uitdaging past goed bij mij, ik wilde verandering", reageert Tagliafico via de clubkanalen. "Het project is mooi. Er zijn goede ervaren spelers, maar ook jonge talenten van een zeer hoog niveau. Al die dingen samen maakten dat ik wilde komen helpen."

De voormalig publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena omschrijft zichzelf als 'erg betrokken, hardwerkend en gedisciplineerd'. "Ik probeer het team te helpen, want dat is het belangrijkste. Ik geef altijd honderd procent. Op bepaalde punten kan ik me nog verbeteren."

Met Peter Bosz krijgt Tagliafico te maken met een trainer die eerder actief was bij Ajax. "Ik heb al met de coach gesproken. Hij vertelde me over het team, zijn spelplan en zijn ambities. Bij Ajax heb ik er ook goede dingen over hem gehoord. Hij is een coach die pleit voor aanvallend spel met veel pressie: het is een stijl die goed bij mij past."

Tagliafico kreeg een warm onthaal van de Lyon-supporters. "Ik heb veel berichten ontvangen en dat is echt belangrijk voor mij. Ik zou ze willen zeggen dat ik alles voor dit shirt ga geven, zoals ik altijd heb gedaan: met passie", aldus de linksachter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!