Nieuws

'Als ik bij Ajax speel, acht ik de kans nog groter dat ik meega naar het WK'

'Als ik bij Ajax speel, acht ik de kans nog groter dat ik meega naar het WK'

22-07-2022 19:41 Laatste update: 19:43

Owen Wijndal heeft ondanks de buitenlandse interesse, heel bewust gekozen voor een overstap naar Ajax. De linkervleugelverdediger hoopt via zijn nieuwe werkgever een plek in de Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal af te dwingen. 

"Ik wilde altijd al naar Ajax. Ik heb in mijn hoofd zo’n stappenplan. En in mijn hoofd was Ajax gewoon de beste stap na AZ", zegt Wijndal in gesprek met Voetbal International. "Ik vind Ajax sowieso al tegen de Europese top aan schuren, misschien zitten ze er al wel. Uiteindelijk wil je via Ajax dan nóg veel hoger. Ik denk dat dit echt de beste club is voor mijn ontwikkeling. En om prijzen te gaan winnen en te léren winnen."

De aanwinst van Ajax vindt het ook prettig dat hij nog wat langer in de buurt van zijn familie kan blijven wonen. "Ik denk dat het ook wel iets comfortabeler is om in eigen land te blijven, ik ken hier natuurlijk veel jongens, maar dat heeft niet echt meegespeeld in mijn keuze, want ik wil gewoon wat het beste is voor mij. Dat is Ajax, met alles erop en eraan", zegt hij. "Ik woon in de buurt, mijn familie woont in de buurt, de jongens ken ik, ik weet hoe Ajax wil spelen, nu wil ik ook echt prijzen gaan winnen."

Wijndal heeft een aantal duidelijke doelen gesteld en weet wanneer zijn eerste seizoen in Amsterdam geslaagd is. "Sowieso als ik heel veel speel en hier laat zien hoe goed ik ben. Misschien kent nog niet iedereen van de supporters mij zó goed. En deelnemen aan het WK met het Nederlands elftal, dat is ook één van de redenen waarom ik deze keuze heb gemaakt. Als ik hier speel, acht ik de kans nog groter dat ik meega naar het WK."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!