Nieuws

Feyenoord op spitsenjacht in Mexico: 'Of hij beter is dan Pratto? Dat denk ik wel'

Feyenoord op spitsenjacht in Mexico: 'Of hij beter is dan Pratto? Dat denk ik wel'

20-07-2022 15:22

Feyenoord heeft nog een lange weg te gaan op de transfermarkt deze zomer. Met de namen die deze aan Feyenoord worden gelinkt kan je wel twee elftallen vullen. Ook voor de spitspositie komen de nodige opties voorbij, zo ook in #DoneDeal de podcast. Santiago Giménez, Sam Lammers, Joshua Zirkzee én Cyriel Dessers, wie moet de nieuwe spits gaan worden?

De naam van Giménez is momenteel de meest in het oog springende optie. De 21-jarige Mexicaan van Cruz Azul zou al een eerste aanbieding vanuit Rotterdam hebben ontvangen. "Ik heb beelden van hem gekeken: het is een interessante speler", zegt Ruben Winkels, adjunct hoofdredacteur van VoetbalPrimeur. "Hij doet me denken aan Dessers. Deze week maakte hij nog een heerlijke goal."

Hoofdredacteur Dennie van Laar heeft de beelden er eveneens bij gepakt. Hem valt op dat de spits 'niet heel verfijnd' is. "Maar het is wel een groot talent in Mexico. Of 'ie beter is dan Lucas Pratto? Dat weet ik wel zeker."

Mocht de Mexicaanse fiësta niet doorgaan, zijn er ook nog Nederlandse alternatieven in de vorm van Lammers, Locadia en Zirkzee. "Mijn grote favoriet is Dessers. Dat kan nog steeds hè", aldus Winkels. "Hij zit nog bij Genk. Met de 25 miljoen euro voor Luis Sinisterra heeft Feyenoord nog wel een potje te breken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!