Transfernieuws

L'Équipe: Tagliafico gaat driejarig contract tekenen bij ploeg van Bosz

L'Équipe: Tagliafico gaat driejarig contract tekenen bij ploeg van Bosz

19-07-2022 11:18 Laatste update: 12:24

Nicolás Tagliafico wordt al sinds de winterperiode in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar nu lijkt het eindelijk zover. De Argentijn is hard op weg naar Olympique Lyon en gaat daar een driejarig contract tekenen. 

Dat meldt L'Équipe. Tagliafico werd lange tijd met interesse door FC Barcelona gevolgd, maar Ajax wilde de Argentijnse back destijds nog niet verkopen. Ten Hag hield zich vast aan Tagliafico, die niet meer op een basisplek kon rekenen, maar wel nodig was bij de Amsterdamse club. De linksback vertrekt voor ongeveer vier miljoen euro uit de hoofdstad, aldus de krant. 

Ajax en Lyon zijn al ruim een week akkoord over de transfer en daarmee kan Tagliafico eindelijk het Ajax-hoofdstuk afsluiten. De Argentijn arriveerde in 2017 bij Ajax en kwam over van het Argentijnse Independiente. Destijds betaalde Ajax vier miljoen euro voor de speler en dit seizoen maakte de club al bekend dat de Argentijn voor het aankoopbedrag mocht vertrekken, uit dank voor zijn bewezen diensten. Het contract van Tagliafico loopt tot 2023 door bij Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!