Transfernieuws

BK Häcken bevestigt komst Gustafson, die zijn tweelingbroer bij Zweedse club treft

BK Häcken bevestigt komst Gustafson, die zijn tweelingbroer bij Zweedse club treft

16-07-2022 14:07

BK Häcken heeft de komst van Simon Gustafson bevestigd. De middenvelder liep uit zijn contract bij FC Utrecht en keert na zeven jaar weer terug naar zijn geboorteland Zweden. 

Häcken deelt dat nieuws zaterdag via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder verliet Zweden in 2015 om aan de slag te gaan bij Feyenoord. Na een huurperiode bij Roda JC belandde de Zweed in 2018 bij FC Utrecht, dat één miljoen euro neerlegde voor de transfer. 

Na vier seizoenen in de Domstad liep het contract van de speler af en keert hij transfervrij terug naar zijn geboorteland. Gustafson loopt bij Häcken tegen zijn tweelingbroer Samuel aan, die sinds vorig seizoen bij de club speelt. De tweelingbroer van Simon kwam over van het Italiaanse Cremonese. 

Gustafson tekent een contract van drieënhalf jaar bij de Zweedse club. De middenvelder kon kiezen uit meerdere geïnteresseerde clubs. "Er waren veel verschillende dingen die meespeelden, maar eigenlijk is het gewoon een positief, goed gevoel", zegt Gustafson op de clubwebsite. De speler kijkt er naar uit om met zijn tweelingbroer te spelen. "Wat heel spannend voelt, is dat we zoveel reguliere tijd, voetbaltijd en voetbaluren samen hebben doorgebracht. Nu zijn we gescheiden en hebben we ons op onze individuele manieren ontwikkeld. Het wordt spannend om te zien hoe die chemie is en om weer samen te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!