Nieuws

'Özil negentig minuten op de bank: middenvelder gooit gefrustreerd met shirt'

'Özil negentig minuten op de bank: middenvelder gooit gefrustreerd met shirt'

04-10-2021 19:49

Mesut Özil bleef tijdens Fenerbahce - Kasimpasa (2-1) negentig minuten op de bank. Het leidde tot ongenoegen bij de creatieve middenvelder, die uit frustratie zijn trainingsshirt richting zijn oefenmeester Vitor Pereira gooide.

De spelmaker kampte de afgelopen week met griep en moest zodoende ook de Europa League-wedstrijd tegen Olympiakos (0-3 nederlaag) verstek laten gaan. Tegen Kasimpasa kon hij echter 'gewoon' in actie komen, maar Pereira besloot anders. Uit irritatie - Özil liep wel een groot deel van de tweede helft warm - wierp hij zijn inloopshirt naar zijn coach. 

"De grootste wens van de coach was om donderdag de wedstrijd te spelen onder leiding van Mesut", vertelde Fenerbahce-president Ali Koc na afloop van het duel aan de Turkse pers. Vanwege zijn ziekte bracht de Portugese trainer hem niet in, maar volgens Koc is dat eenmalig. De voorzitter stelt dat de 32-jarige Özil Sari Kanaryalar na zeven jaar weer kampioen kan maken. "Dat zal hij ook doen. Hij zal de wereld laten zien wie hij is", spreekt Koc zijn vertrouwen uit.

Fenerbahce is koploper van de Süper Lig, maar wordt door Trabzonspor en Besiktas op de hielen gezeten. Özil kwam in negen optredens dit seizoen tot drie doelpunten en één assist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!