Nieuws

'Overmars-miskoop krijgt alsnóg kans bij Ajax na activeren werkvergunning'

'Overmars-miskoop krijgt alsnóg kans bij Ajax na activeren werkvergunning'

14-07-2022 14:06

Hassane Bandé mag voor zijn kans gaan vechten bij Ajax. De Burkinees kwam in 2018 naar Amsterdam, maar speelde nooit. Onder Alfred Schreuder krijgt de aanvaller een kans, meldt Ajax Showtime.

Ajax betaalde in 2018 liefst acht miljoen euro aan KV Mechelen om Bandé naar de Johan Cruijff Arena te halen. De Burkinese aanvaller raakte echter zwaar geblesseerd, waardoor hij nooit in actie kwam voor het eerste van Ajax. De vleugelspeler kwam acht keer in actie voor Jong Ajax en werd daarna nog verhuurd aan FC Thun (Zwitserland) en NK Istra (Kroatië).

De verwachting is dat Bandé deze zomer bij Ajax blijft. De international van Burkina Faso was met de Amsterdammers mee op trainingskamp in De Lutte en krijgt de kans om zich te laten zien. Bandé moet nog wel een werkvergunning krijgen om in de oefenduels in actie te kunnen komen. Dat zou de komende dagen geregeld worden.

Bandé heeft nog een contract voor één jaar bij Ajax. Het is niet ondenkbaar dat dit wordt verlengd, meldt Ajax Showtime. In een interview met VoetbalPrimeur vertelde Bandé acht maanden geleden nog dat Ajax hem in de steek liet. "Marc Overmars neemt mijn telefoontjes niet op, zelfs die van mijn zaakwaarnemer niet. Misschien had hij het druk, ik weet het niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!