Nieuws

Duitse politie grijpt in: Ajax-fans gooien met 'pyrotechnische voorwerpen'

Duitse politie grijpt in: Ajax-fans gooien met 'pyrotechnische voorwerpen'

03-11-2021 19:44 Laatste update: 19:53

Hoewel de supporters van Ajax woensdag voor een fantastische sfeer zorgden in Dortmund, is de voorbereiding op het Champions League-duel niet geheel zonder problemen verlopen. De Duitse politie meldt dat de Amsterdamse aanhang zich ook heeft misdragen

'Een groep Ajax-supporters heeft zojuist pyrotechnische voorwerpen tot ontploffing gebracht en flessen gegooid naar politieagenten. Wij roepen de verantwoordelijken op, zich hiervan te onthouden en zich vreedzaam te gedragen', laat de politie weten.

De Duitse agenten stellen de goedwillende supporters te willen beschermen, maar zullen de ordeverstoorders hard aanpakken. 'Neem niet deel aan deze confrontaties, volg de instructies van de politie. Wij beschermen alle vreedzame fans en tolereren geen geweld!'

Het merendeel van de Ajax-fans maakt er een groot feest van in Dortmund. Er werd onder meer een Entrada gehouden. De aftrap van de wedstrijd is om 21.00 uur. De ploeg van coach Erik ten Hag won de eerste ontmoeting in Amsterdam twee weken geleden met 4-0.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!