Transfernieuws

Ten Hag laat doelman Henderson voor vijfde keer op huurbasis vertrekken

Ten Hag laat doelman Henderson voor vijfde keer op huurbasis vertrekken

02-07-2022 12:40

Dean Henderson gaat Manchester United voor de vijfde keer op huurbasis verlaten. De 25-jarige sluitpost blijft wel actief in de Premier League, hij wordt komend seizoen verhuurd aan promovendus Nottingham Forest.

Nottingham had Henderson al een langere tijd op de radar. De ploegen moesten eerst nog onderhandelen over het te betalen bedrag, maar zijn er uiteindelijk toch uitgekomen. Nottinham Forest-manager Steve Cooper is erg blij met zijn nieuwe aanwinst. "Dean is een keeper van topklasse die verlangt naar meer kansen om te spelen en zichzelf te blijven bewijzen op het hoogste niveau", zegt hij.

Dit is al de vijfde keer dat Henderson wordt uitgeleend door Manchester United. Eerder speelde de Engelsman op huurbasis voor Stockport County, Grimsby Town, Shrewsbury Town en Sheffield United. Henderson speelt met Nottingham de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op 6 augustus bij Newcastle United. De 25-jarige sluitpost mag niet onder de lat staan bij de promovendus in de wedstrijden tegen Manchester United, zo is afgesproken door beide clubs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!