Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: veel afwezigen in EL-kraker tegen AS Roma

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: veel afwezigen in EL-kraker tegen AS Roma

15 februari - 09:00 Laatste update: 09:00
1

Feyenoord kent een flink aantal blessuregevallen in aanloop naar de kraker in de tussenronde van de Europa League van donderdag. De Rotterdammers nemen het voor de derde keer in drie jaar tijd op tegen AS Roma. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de vermoedelijke opstelling eruit ziet!

Justin Bijlow was de eerste van zovele basisklanten die met een blessure afviel voor Feyenoord. De doelman liep in de uitwedstrijd tegen AZ een kwetsuur aan zijn kuit op. Later volgden aanvoerder Gernot Trauner (hamstring) en Quinten Timber (hersenschudding). Van die drie spelers is bekend dat zij donderdag sowieso niet in actie zullen komen tegen Roma.

Santiago Gimenez en Lutsharel Geertruida zijn daarentegen nog twijfelgevallen. Gimenez bleek niet fit genoeg om zondag te starten in het competitieduel met Sparta Rotterdam. Een kuitprobleem speelde hem parten in de stadsderby, maar wanneer alles meezit zou hij donderdagavond ‘gewoon’ kunnen spelen. Geertruida is ziek. Of hij überhaupt bij de wedstrijdselectie zit, is dus nog maar de vraag.

Daarom moet trainer Arne Slot dus flink puzzelen, al denken we sommige gaten logischerwijs te kunnen opvullen. Zo ziet het ernaar uit dat Thomas Beelen de vervanger van Trauner is in het centrum, Bart Nieuwkoop op rechtsback gaat beginnen en Ramiz Zerrouki Timber vervangt. Timon Wellenreuther is onder de lat de vaste stand-in van Bijlow.

Verder zien we met Quilindschy Hartman, David Hancko, Mats Wieffer, Calvin Stengs, Igor Paixão en Yankuba Minteh vanzelfsprekend de vertrouwde namen bij Feyenoord. Mocht Gimenez niet kunnen starten, dan wordt Ayase Ueda waarschijnlijk net als tegen Sparta zijn vervanger.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen AS Roma

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!