Nieuws

'Europese grootmacht probeerde De Ligt bij Bayern München los te weken'

'Europese grootmacht probeerde De Ligt bij Bayern München los te weken'

2 februari - 09:23

Paris Saint-Germain heeft deze winter nog een poging gewacht om Matthijs de Ligt over te nemen, zo melden Franse media. De Parijzenaren wilde ver gaan voor de verdediger vlak voor het sluiten van de transfermarkt. De Ligt bedankte echter voor de eer.

Paris Saint-Germain wilde De Ligt als vervanger voor Milan Skriniar. De Slowaak staat mogelijk tot het einde van het seizoen aan de kant door een blessure. L'Équipe meldde vlak voor het sluiten van de window over de interesse in de oud-Ajacied. Deze winter haalde PSG met Lucas Beraldo al een centrumverdediger, maar de Franse club wilde meer opties voor de achterhoede na het wegvallen van Skriniar.

Bayern München wilde niet meewerken aan een transfer deze winter, dit omdat Der Rekordmeister zelf ook niet ruim zit in de verdedigers. Zijn concurrent Kim Min-Jae is momenteel actief met Zuid-Korea op de Azië Cup en Dayot Upamecano kampt met een blessure. Hierdoor kwam De Ligt de afgelopen weken vaker in actie voor Duitse club en stond de speler zelf ook niet open voor een winters vertrek uit Duitsland.

Wanneer iedereen fit is bij Bayern München is De Ligt niet verzekerd van een basisplaats. Volgens de Duitse tak van Sky zou de speler zijn zinnen hebben gezet op een zomers vertrek. Onder meer het Manchester United van Erik ten Hag zouden de verrichtingen van de verdediger nauwlettend in de gaten houden. Het contract van De Ligt bij Bayern loopt tot de zomer van 2027. Hij werd in de zomer van 2022 nog voor 67 miljoen overgenomen van Juventus door der Rekordmeister. Sinds zijn komst droeg De Ligt 58 keer het shirt van Bayern München. Daarin was hij goed voor vier treffers en één assist.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!