Nieuws

Keuzestress voor Mourinho: deze ploegen zitten achter de Portugese manager aan

Keuzestress voor Mourinho: deze ploegen zitten achter de Portugese manager aan

21 januari - 08:05 Laatste update: 08:05

José Mourinho werd afgelopen week ontslagen bij AS Roma. De Portugees hoeft niet lang stil te zitten, want al meerdere ploegen zijn achter de schermen bezig met zijn komst. VoetbalNieuws vertelt je waar de excentrieke manager direct weer aan de slag kan gaan.

Mourinho kende in Rome en tijd vol pieken en dalen. De Portugese manager zorgde er voor dat de Romeinen voor het eerst in veertien jaar weer een prijs wisten te winnen en de Italianen speelde twee Europese finales op rij. Toch bleef het in de competitie lastig en haakte Roma dit seizoen al vroeg af in de strijd om de titel. Een negende plaats in de Serie A werd de prijzenpakkende trainer fataal.

Welke ploegen hebben interesse in Mourinho?

Direct na zijn ontslag kwam er al nieuws naar buiten over een stap naar Saudi-Arabië. De voormalig manager van Real Madrid en Manchester United had eerder namelijk al een aanbieding uit de oliestaat gekregen van naar verluidt honderd miljoen euro voor twee seizoenen. Zelf staat Mourinho ook open voor een stap naar het Midden-Oosten. "Ik ben er van overtuigd dat ik een keer aan de slag ga in Saudi-Arabië. Ik weet niet wanneer, maar het gaat gebeuren", sprak de Portugees in oktober tegenover het Egyptische MBC TV. Al-Shabaab zou concreet zijn voor de manager en hopen de Portugees spoedig te presenteren.

Niet alleen vanuit Saudi is interesse. Ook vanuit Italië is er één ploeg zeer concreet voor Mourinho, als we de Sunday Times mogen geloven. SSC Napoli heeft Mourinho ook op de korrel en eigenaar Aurelio De Laurentiis gaat eind januari in gesprek met de Portugees om het eens te worden over een dienstverband bij de Napolitanen. Zij werden afgelopen jaar nog kampioen, maar dit seizoen wil het niet vlotten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!