Nieuws

'Simons als boegbeeld van de toekomst': zo zit zijn contract bij PSG in elkaar

'Simons als boegbeeld van de toekomst': zo zit zijn contract bij PSG in elkaar

20 januari - 18:26 Laatste update: 21 februari - 14:50

RB Leipzig wil graag langer gebruik maken van de diensten van Xavi Simons, maar zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain ziet hem als een ideaal boegbeeld voor de toekomst. De 21-jarige spelmaker wordt dit seizoen gehuurd van Parijzenaren, maar toch is een langer verblijf bij Die Roten Bullen niet ondenkbaar. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de contractsituatie van Simons en waarom hij nog een jaar in Duitsland actief kan zijn.

Dit seizoen wordt Simons door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig. In Duitsland maakt hij een goed seizoen door. Vanaf het eerste moment dat de Nederlander aankwam bij de Bundesliga-club, is hij een onbetwiste basisspeler. Hij kwam dit seizoen al 26 keer in actie voor de club uit Duitsland. Daarin was de oud-speler van FC Barcelona goed voor zes treffers en negen assists. Mede door deze goede cijfers wil Leipzig de Oranje-international graag langer aan zich binden.

Simons beslist zelf over toekomst

In principe keert Simons na dit seizoen terug naar de Franse hoofdstad, want Leipzig heeft geen optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst. Toch is een langer verblijf in Duitsland niet ondenkbaar. Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft Simons zelf inspraak over zijn toekomst. Xavi heeft met Paris Saint-Germain een afspraak in zijn contract staan die hem langer in Duitsland kan laten blijven. De Parijzenaren zien hem echter als hét gezicht van de toekomst van de club, samen met de zeventienjarige Warren Zaïre-Emery. De gesprekken daarover zouden volgens Fabrizio Romano snel worden gestart.

Champions League-plaatsing noodzakelijk

Als de speler aan PSG laat weten dat hij graag zijn verblijf in Oost-Duitsland wil verlengen, kan er tussen beide teams gesproken worden over een nieuwe huurovereenkomst. Op dit moment wil Leipzig alles in het werk stellen om de aanvallend ingestelde speler langer aan zich te binden. Er is voor Leipzig echter nog een dealbreaker op de loer, want mocht de club zich niet plaatsen voor de Champions League, keert Xavi sowieso terug naar Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!