Nieuws

'Leipzig stelt alles in werk om Simons nog een seizoen te huren van PSG'

'Leipzig stelt alles in werk om Simons nog een seizoen te huren van PSG'

20 januari - 17:54

Volgens de Duitse tak van Sky Sports wil Red Bull Leipzig langer gebruik maken van de diensten van Xavi Simons. Het medium zegt dat de Bundesliga-club alles in werk stelt om de Nederlander nog een seizoen te huren van Paris Saint-Germain.

Simons keert in principe volgende zomer weer terug bij Paris Saint-Germain. Volgens Sky heeft Simons de beslissing over zijn toekomst volledig in eigen hand. De 21-jarige speler heeft in zijn contract staan dat hij in de zomer terugkeert bij de Franse club, maar dat hij degene is die een knoop doorhakt over zijn toekomst.

Simons speelt sinds afgelopen zomer in Leipzig en bleek weinig aanpassingstijd nodig te hebben. Bij de club is hij een van de smaakmakers. De oud-speler van PSV kwam dit seizoen 26 keer in actie voor Leipzig, waarin hij goed was voor zes doelpunten. Daarnaast bereidde hij negen keer een goal voor.

In het seizoen 2022/2023 speelde Simons voor PSV en werd hij mede-topscoorder van de Eredivisie. In 34 wedstrijden wist hij dat jaar negentien treffers te maken. De Nederlander gaf dat seizoen negen keer de beslissende pass waaruit gescoord werd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!