Nieuws

Lammers is Eredivisie-Speler van de Maand: deze spelers gingen hem dit jaar voor

Lammers is Eredivisie-Speler van de Maand: deze spelers gingen hem dit jaar voor

2 mei - 18:21 Laatste update: 18:25

De maand april zit erop en dat betekent dat er weer nieuwe prijzen worden uitgedeeld in de Eredivisie. Sam Lammers heeft de eer gekregen om de trofee dit keer omhoog te houden. VoetbalNieuws.nl zet het seizoensoverzicht van de Eredivisie voor je op een rij.

Sam Lammers

Lammers is vooral in de maand april op dreef. De spits van FC Utrecht scoorde er in totaal acht in zeven Eredivisie-wedstrijden op rij, waarvan vijf in de maand april. Daarmee staat de van Rangers FC gehuurde spits symbool voor de opmars van de Domstedelingen, die stiekem nog vurig hopen op de vijfde plaats in de Eredivisie.

"Ik weet hoe ik mij ontwikkeld heb de afgelopen jaren en een hoeveel betere speler ik ben geworden, alleen mensen die je uit het oog zijn verloren pakken de statistieken erbij en hebben dan snel een oordeel klaar", aldus Lammers in gesprek met ESPN. Over een langer verblijf bij Utrecht wil hij nog niets kwijt. "Ik heb hier, en ook thuis, gezegd dat ik eerst het seizoen wil afmaken. Er zijn nog veel doelen te behalen, waarvan Europees voetbal misschien wel het belangrijkste is. Daarna ga ik rustig nadenken over mijn toekomst en mijn keuze maken."

De spelers van de maand op een rij

Augustus: Vangelis Pavlidis (AZ)
September: Santiago Gimenez (Feyenoord)
Oktober: Vangelis Pavlidis (AZ)
November: Joey Veerman (PSV)
December: Brian Brobbey (Ajax)
Januari: Brian Brobbey (Ajax)
Februari: Luuk de Jong (PSV)
Maart: Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)
April: Sam Lammers (FC Utrecht)