Nieuws

FIFA onthult finalisten voor The Best Player-award: Messi strijdt met talenten

FIFA onthult finalisten voor The Best Player-award: Messi strijdt met talenten

14-12-2023 15:26 Laatste update: 16:13

De FIFA heeft de drie kanshebbers op The Best Player-award onthuld. Sinds 2016 reikt de voetbalorganisatie de prijs uit aan de beste speler van het afgelopen kalenderjaar. Ook dit jaar is Lionel Messi weer een van de kanshebbers, waar de Argentijn de prijs voor de derde keer kan binnenslepen.

Naast Messi zijn Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé de andere twee overgebleven kanshebbers op de prijs. In 2023 kroonde Haaland zich met Manchester City tot winnaar van de Premier League, FA Cup én Champions League en won ook nog eens de Europese Gouden Schoen, waar Mbappé in Frankrijk zich met Paris Saint-Germain tot landskampioen kroonde. 

Voor Messi was het na het wereldkampioenschap in 2022 een minder jaar. De Argentijn maakte de overstap naar Inter Miami, waar hij zich tot winnaar van de Leagues Cup kroonde. Als winnaar van de Ballon d'Or maakt Messi dit jaar dus ook kans op de de titel van The Best Player 2023. Op 15 januari weten we wie van de drie supesterren er met de prijs vandoor gaat. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!