Transfernieuws

Ajax in de race voor drie spelers: 'Ongelooflijk belangrijk voor Oranje geweest'

Ajax in de race voor drie spelers: 'Ongelooflijk belangrijk voor Oranje geweest'

28-06-2022 19:39

Ajax heeft nog geen grote slag geslagen op de transfermarkt, maar is achter de schermen druk bezig met de komst van Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey. Oud-speler John van 't Schip is van mening dat Ajax moet doorpakken om de eerste twee spelers aan te trekken, maar twijfelt aan laatstgenoemde. 

Dat zegt Van 't Schip tijdens het oefenduel tussen Ajax en SV Meppen op Ziggo Sport. De Amsterdammers zijn al sinds de winter bezig met Bergwijn en dat is volgens de oud-speler en analist de moeite waard. "Bergwijn heeft bij PSV en Oranje laten zien een heel goed niveau te kunnen aantikken. Hij is ongelooflijk belangrijk geweest voor Oranje. Als hij die lijn kan doortrekken, is hij zeker een aanwinst."

Wijndal moet langzamerhand de plek van Daley Blind gaan overnemen. Volgens Van 't Schip is Wijndal klaar voor die stap. "Wijndal vind ik een heel goede linksback, die bij AZ liet zien veel aanvullende impulsen te kunnen geven. Hij heeft veel assists op zijn naam. Ik denk dat het een heel goede stap kan zijn". Over Brobbey is de oud-speler minder overtuigd. "Hij heeft nog niet echt een volledig seizoen in de basis gespeeld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!