Opinie

Afellay zag 'meesterzet' van Bosz: 'Ik ben blij dat trainers als hij nog bestaan'

Afellay zag 'meesterzet' van Bosz: 'Ik ben blij dat trainers als hij nog bestaan'

03-12-2023 23:29

Ibrahim Afellay heeft enorm veel complimenten voor de manier waarop PSV zondagmiddag aantrad tegen Feyenoord. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 op bezoek bij hun grootste concurrent om de landstitel. Volgens de oud-speler van de club is dat vooral te danken aan een tactische meesterzet van Peter Bosz.

De PSV-coach koos er namelijk voor om Jerdy Schouten, die normaal als controleur speelt, centraal in de verdediging op te stellen. De bezoekers toonden zich zeer offensief in De Kuip, wat zijn vruchten afwierp. "Hoe vaak zie je wel niet dat een koploper in zo'n topwedstrijd achterover gaat leunen, de bus parkeert en lekker gaat counteren? Ik ben blij dat trainers als Peter Bosz nog bestaan, die gewoon een middenvelder centraal achterin zet en vol wil aanvallen", aldus Afellay aan tafel bij NOS Studio Voetbal.

De analist vindt het een uniek staaltje vakwerk wat uit de hoge hoed van Bosz kwam. "Ik hoop dat hij dit de rest van het seizoen ook zal doen", zegt hij. "Dan heeft hij ook niet meer een luxeprobleem op het middenveld en is er genoeg plek voor alle geweldige middenvelders die ze hebben."

Normaal gesproken staat Schouten bekend om zijn progressieve spel, maar volgens Afellay liet de Oranje-international zich zondag ook nadrukkelijk defensief gelden. "Zonder bal was hij heel sterk vandaag. Hij is amper in de problemen gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!