Nieuws

Het kan echt alle kanten op bij hem, Real Madrid of bal op het dak vier

"Het kan echt alle kanten op bij hem, Real Madrid of bal op het dak vier"

27-06-2022 20:45 Laatste update: 20:48

Fysiek komt Mohamed Ihattaren al goed voor de dag tijdens de eerste trainingen van Ajax, maar mentaal moet het nog blijken. Dat stelt Maarten Wijffels in het programma Voetbalpraat van ESPN. Toch zou ook Oranje nog een optie kunnen zijn volgens de journalist van het Algemeen Dagblad.

“Waar Van Gaal no steeds naar zoekt is iemand die op die rechterkant zou kunnen spelen”, stelt Wijfels bij ESPN. “Ihattaren is geen echte rechtsbuiten, maar hij zou het kunnen invullen. Hij is één van de weinige spelers die dat ook al heeft gedaan, Dus je weet het natuurlijk nooit, maar wat wel veelzeggend was, is dat tegen het einde van vorig seizoen Ten Hag hem liet invallen in de bekerfinale tegen PSV (2-1 verlies, red.) en daarna hebben we hem niet meer gezien.”

Een goede fysieke gesteldheid is één ding, maar mentaal moet het nog blijken volgens de journalist. “Dat geeft natuurlijk ook iets aan van mentaal is hij er nog niet. Dat hoor je ook wel terug als je ernaar informeert. Dat hij er nu fit uitziet is één, maar nu het tweede. Het kan alle kanten op bij hem. Het kan bij wijze van spreken Real Madrid worden of Bal op het Dak 4 over een paar jaar.”

Ihattaren begint aan zijn eerste volledige jaar bij Ajax. Het Nederlandse talent wordt gehuurd van Juventus en kwam pas één keer in actie in de hoofdmacht van de Amsterdammers, in de verloren bekerfinale tegen PSV (2-1). Bij Jong Ajax overtuigde hij al snel. Hij was met name een plaag voor de verdediging van VVV-Venlo, die te kijk werden gezet door een hattrick van Ihattaren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!