Nieuws

Schreuder sprak met sterkhouders van Ajax: 'Wil de ingeslagen weg niet veranderen'

Schreuder sprak met sterkhouders van Ajax: 'Wil de ingeslagen weg niet veranderen'

26 juni - 08:12
0

Alfred Schreuder zocht vóór de interlandperiode al contact met Dusan Tadic en Daley Blind. De nieuwe trainer van Ajax wilde graag in gesprek met de sterkhouders van de Amsterdamse club en wilde de twee spelers geruststellen.

Dat meldt Schreuder in Voetbal International. "Nog voor de interlands heb ik contact gehad met Daley Blind en Dusan Tadic. Zij kennen mij van de vorige periode en zijn grote spelers bij Ajax. Ik vond het leuk en boeiend om met hen van gedachten te wisselen", stelt Schreuder. 

De gesprekken gingen over van alles, meent de trainer. "Over persoonlijke dingen, maar ook over de club, over mezelf, hoe ik dingen zie, en noem maar. Daarin heb ik ook aangegeven dat we aan de ingeslagen weg van de afgelopen vierenhalf jaar niet veel willen veranderen. Omdat dit ook heeft geleid tot succes. Wie ben ik dan om te zeggen: dit gaan we anders doen."

Erik ten Hag verliet na vierenhalf seizoen de Amsterdamse velden om aan de slag te gaan bij Manchester United. Schreuder kan echter bij de trainer terecht voor advies, meent hij. "Die band hebben we ook altijd gehad. Na mijn verrassende vertrek bij Hoffenheim belde hij me ook op om te vragen wat er was gebeurd. En nadat hij kampioen werd, heb ik hem een bericht gestuurd, zoals hij ook deed toen ik naar FC Barcelona en Club Brugge ging", sluit Schreuder af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie