Nieuws

Fraser leeft mee met Hendriks na afgeketste transfer: 'Echt verschrikkelijk'

Fraser leeft mee met Hendriks na afgeketste transfer: 'Echt verschrikkelijk'

23-06-2022 15:24 Laatste update: 15:26

FC Utrecht-trainer Henk Fraser heeft te doen met Ramon Hendriks. De verdediger van Feyenoord stond op het punt een transfer naar de Domstad af te ronden, maar scheurde op vakantie zijn kruisband. Door de zware blessure ging er een streep door de overstap. 

Fraser toont zijn medeleven in gesprek met De Telegraaf. Fraser begon zijn eerste training bij Utrecht met maar liefst zes nieuwe namen (Nick Viergever, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Joshua Rawlins, Vasilis Barkas en Calvin Raatsie), maar daar hoorde Hendriks eigenlijk ook bij. "Ramon wilde ik eigenlijk al bij Sparta halen", meent Fraser. "Dat is een fantastische jongen. Voor hem is het heel erg zuur. Ik vind het echt verschrikkelijk."

Volgens de kersverse trainer van FC Utrecht ging Hendriks ten onder aan zijn eigen bevlogenheid. "Het typeert die jongen: in zijn vakantie deed hij er alles aan om hier maximaal fit te beginnen. En dan gebeurt dit hem. Verschrikkelijk. Hij heeft me gebeld. Hij was er uiteraard helemaal kapot van."

Ondanks de zware blessure is een eventuele overstap van Hendriks niet van de tafel. "De relatie tussen Feyenoord en FC Utrecht is goed. Zij zullen daar in het belang van de clubs en de speler beslissingen in nemen. Daar ga ik niet over. Er moet een zo goed mogelijke oplossing komen voor alle partijen", besluit Fraser. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!