Nieuws

KNVB buigt zich over ongeregeldheden Heracles, stadionverbod voor Cerny-belager

KNVB buigt zich over ongeregeldheden Heracles, stadionverbod voor Cerny-belager

23-06-2022 15:10 Laatste update: 16:22

De KNVB heeft zich gebogen over ongeregeldheden tijdens drie wedstrijden van Heracles Almelo. Het thuispubliek ging meermaals in de fout en daar moet de Almelose club de portemonnee voor opentrekken. Bovendien wordt één specifieke supporter een stadionverbod opgelegd. 

Dat laat de KNVB weten op de eigen website. Op 20 april ontstonden er ongeregeldheden tijdens het duel tussen Heracles en FC Twente, waarin de doelman van Twente werd getroffen door een projectiel. Meerdere ruiten sneuvelden na het gooien van nitraatbommen. Twente-speler Vaclav Cerny werd bovendien fysiek belaagd door een supporter die de speler een klap uitdeelde. 

De desbetreffende supporter is een landelijk stadionverbod van drie jaar opgelegd. De KNVB onderzoekt ook nog de wedstrijden van 15 mei tegen Sparta en 21 mei tegen Excelsior, maar heeft daar nog geen uitspraak over gedaan. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal heeft de Almeloërs een schikkingsvoorstel gedaan voor de wedstrijd tegen Twente en de club heeft deze geaccepteerd. Het gaat om een geldboete van 15.000 euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!