Nieuws

Groenendijk verlengt in Turkije: 'Ik kan veel leren van ex-speler Real Madrid'

Groenendijk verlengt in Turkije: 'Ik kan veel leren van ex-speler Real Madrid'

22 June - 19:03 Laatste update: 19:05
1

Alfons Groenendijk heeft zijn aflopende contract bij het Turkse Antalyaspor verlengt met één seizoen. De 58-jarige Leidenaar vocht afgelopen seizoen lange tijd tegen degradatie, maar wist met een geweldige eindsprint de zevende plek te bemachtigen in de Süper Lig.

Groenendijk ligt tot de zomer van 2023 vast in Turkije. Na zijn vakantie in Nederland, keert de Nederlandse oefenmeester volgende week weer terug bij Antalyaspor. "Ik heb voor één jaar verlengd", bevestigt de 58-jarige Leidenaar tegenover Omroep West. "Het was een heel mooi seizoen, waarin we het afgelopen half jaar geen competitiewedstrijd meer hebben verloren. Het is echt een unieke prestatie bij deze club. Dat zijn ook dingen die je als trainer niet vaak meemaakt: de puzzel is echt in elkaar gevallen. We hebben een puntenrecord gehaald, nadat we van heel ver kwamen."

De voormalig oefenmeester van onder meer Excelsior en ADO Den Haag staat samen met Nuri Sahin - ex-speler van Feyenoord en Real Madrid - aan het roer bij Antalyaspor. "We kunnen veel van elkaar leren, daar ben je nooit te oud voor. Er is best wel een hoop gebeurd", doelt Groenendijk op de tegenvallende seizoensstart. "Als je er dan zo uitkomt met elkaar is dat een goede basis om verder te gaan. Ik hoefde er niet lang over na te denken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie