Arsenal boekt knappe overwinning op Leicester en dringt top-vijf binnen

30-10-2021 15:24

Arsenal heeft vroeg op de zaterdagmiddag knap gewonnen van Leicester City. De ploeg van Mikel Arteta sloeg voor rust al twee keer toe. Die dreun kwam de thuisploeg niet meer te boven: 0-2.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en dat werd binnen vijf minuten beloond met een doelpunt. Een indraaiende hoekschop van Bukayo Saka werd achterwaarts binnengeknikt door centrale verdediger Gabriel. Leicester City zocht naar de gelijkmaker, maar binnen twintig minuten verdubbelde Arsenal de voorsprong. Emile Smith-Rowe was het goudhaantje, nadat hij de bal panklaar voor zijn voeten kreeg. Kasper Schmeichel was kansloos op zijn inzet van een meter of tien.

Het hoogtepunt van de eerste helft vond in de blessuretijd plaats. Een vrije trap van James Maddison werd op wonderbaarlijke wijze gestopt door Aaron Ramsdale, die de bal met behulp van de paal uit het doel kon houden. Na de thee liep de wedstrijd gelijkop, al werd er niet meer gescoord. Arsenal vervolgt de sterke reeks en is sinds 28 augustus (Manchester City-uit, 5-0), ongeslagen.

Daardoor maakt de ploeg van Arteta een sprong op de ranglijst. Na drie speelrondes stonden The Gunners met nul punten onderaan, maar de top-vijf is na tien speelrondes gevonden. Wel kunnen meerdere ploegen dit weekend bij winst nog over Arsenal heen.