Nieuws

Stengs te spreken over nieuwe aanwinst PSV: 'In mijn ogen de beste Ligue 1-keeper'

Stengs te spreken over nieuwe aanwinst PSV: 'In mijn ogen de beste Ligue 1-keeper'

22-06-2022 10:47

Calvin Stengs heeft louter mooie woorden over voor Walter Benítez, tot voor kort de ploeggenoot van de Nederlander bij OGC Nice. Het werd deze week bekend dat de Argentijnse doelman PSV komt versterken. 

Stengs wordt gevraagd naar de sluitpost bij ESPN en laat zich uit over de doelman. "Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes. Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen één van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste, al is Justin Bijlow ook wel heel goed."

De Nederlander is wel verbaasd over de verrassende overstap van de doelman, die de onbetwiste nummer één was in Nice. "Ik vond het opvallend, maar voor hem zal het een mooie, nieuwe uitdaging zijn." Nice eindigde het afgelopen seizoen op een teleurstellende negende plaats en loopt daarom de Champions League mis. Het feit dat PSV wél het miljardenbal instroomt, kan een aanleiding zijn geweest voor de overstap van de Argentijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!