Transfernieuws

'City heeft Zinchenko-opvolger bijna binnen: Oud-PSV'er mag vertrekken'

'City heeft Zinchenko-opvolger bijna binnen: Oud-PSV'er mag vertrekken'

18-06-2022 17:41

Manchester City is bereid afscheid te nemen van Oleksandr ZinchenkoThe Citizens zijn dicht bij het vastleggen van diens opvolger, Marc Cucurella, waardoor de weg open ligt voor de Oekraïner. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Zinchenko staat hoog op het lijstje bij Everton FC en zou zomaar de overstap kunnen maken naar de club uit Liverpool. Zinchenko kwam in 2016 over van het Russische Ufa en werd vervolgens een seizoen aan PSV verhuurd door City. De Oekraïner presteerde daar naar behoren en werd het daaropvolgende jaar teruggehaald door de Premier League-club. 

De pas 25-jarige linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, ligt tot 2024 vast in Manchester. Brighton-revelatie Cucurella is dicht bij een overstap naar City, waardoor Zinchenko zijn heil elders zou mogen zoeken. Volgens Romano is dat besluit in mei al genomen. Everton bleef het afgelopen seizoen op het nippertje in de Premier League onder coach Frank Lampard, maar de directie van de club heeft grote ambities en hoopt Zinchenko aan te trekken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!