Transfernieuws

Sky: Premier League-promovendus strikt doelman Henderson van United met koopoptie

Sky: Premier League-promovendus strikt doelman Henderson van United met koopoptie

16-06-2022 11:58

Nottingham Forest gaat voor het eerst in 23 jaar de Premier League weer in en zal dat doen met doelman Dean Henderson. De sluitpost van Manchester United zal worden uitgeleend aan de kersverse promovendus met een optie tot koop. 

Dat meldt Sky Sports. De koopoptie bedraagt een bedrag van rond de twintig miljoen euro. De pas 25-jarige Henderson doorliep de jeugdopleiding van The Red Devils en maakte in 2020 de overstap naar het eerste team van United. David de Gea is nog altijd de absolute nummer één onder de lat bij de ploeg van manager Erik ten Hag. Henderson speelde in het hele seizoen slechts vijf wedstrijden, waarvan geen enkele in de Premier League. 

De doelman ligt tot 2025 vast bij United, maar gaat dus naar de promovendus en hoopt daar op meer speeltijd. De doelman wordt nog altijd gezien als groot talent, maar komt niet aan bod bij het eerste elftal en heeft met zijn 25 jaar nog de tijd om zich door te ontwikkelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!