Nieuws

Pirlo vindt onderdak na Juventus-deceptie en tekent bij Turkse middenmoter

Pirlo vindt onderdak na Juventus-deceptie en tekent bij Turkse middenmoter

12-06-2022 16:35

Na zijn mislukte avontuur bij Juventus heeft Andrea Pirlo zijn tweede klus als hoofdtrainer te pakken. De Italiaan gaat aan de slag bij het Turkse Fatih Karagümrük.

Pirlo werd zondag gepresenteerd bij de Turken. Fatih Karagümrük komt uit op het hoogste niveau in Turkije. Het eindigde het afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Süper Lig. De voormalig Italiaans international wordt de opvolger van de voormalig Turkse topkeeper Volkan Demirel. Afgelopen seizoen stond PSV’er Derrick Luckassen onder contract bij de Turkse middenmoter. De verdediger keert komende zomer terug naar de Eindhovenaren.

Juventus stelde Pirlo medio 2020 aan als hoofdtrainer, maar na een jaar kon de voormalig middenvelder van onder meer AC Milan, Internazionale en Juventus alweer vertrekken. Met de Oude Dame won Pirlo wel de Coppa Italia, de Italiaanse beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!